| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Øvelser, der forårsager kroppen til at bruge mere ilt

  Ilt er nødvendig for alle aktiviteter, fra sovende til at køre en 800-meter sprint. Hver aktivitet, du udfører, uanset hvor stillesiddende, får din krop til at bruge ilt. Den nødvendige mængde, og hvordan din krop bruger det er det adskiller sig fra øvelse til øvelse. Visse former for motion vil få kroppen til at bruge mere ilt til at opfylde kravene i aktiviteten. Submaximal cardio øvelse

  submaksimal motionsture indebærer træning under niveauet for maksimal indsats. Denne form for motion får din krop til at tage i ekstra ilt med en konstant hastighed, nedbryde fedt og kulhydrater til løbende forsyne kroppen med brændstof. Submaximal øvelse kan opretholdes i længere tid og omfatter aktiviteter såsom gåture, jogging og andre lav-til moderat intensitet aktiviteter.
  High-Intensity Cardio øvelse

  Høj intensitet cardio øvelser, ligesom sprint, bruger kører op bakker eller andre kardiovaskulære aktivitet, der kræver maksimal indsats, store mængder af ilt. Under denne type øvelse, primært ilt nedbryder kulhydrater til brændstof din krop. På grund af sin høje intensitet, denne type øvelse ikke kan opretholdes i lange perioder. Til sidst din krop vil ikke kunne tage i ilt nok til at holde trit med efterspørgslen på dine arbejdende muskler, træthed vil opstå, og du vil blive tvunget til at sænke din intensitet eller stoppe helt. Et opsving periode vil give din krop til at indhente og genopbygge ilt gæld, som din krop har indtjent. Interval træning, hvor du skiftevis bevægelse og hvile, hjælper dig med at udføre denne form for motion i længere perioder.

  Korte anfald af høj intensitet øvelse

  modstand øvelse og kort afstand sprints stole på anaerobe energisystem, hvilket betyder, at de ikke kræver brug af ilt. Så snart aktiviteten er overstået, dog vil din krop tage i ekstra ilt til at erstatte de energi butikker, der anvendes til at fuldføre aktiviteten. Dette sker gentagne gange i løbet af din træning session - du banke en række back squats så så snart du re-rack baren, finder du dig selv trække vejret hårdt for et minut eller deromkring. Efter din træning er overstået, din krop er afhængig af forhøjede iltoptagelse til at hjælpe dine muskler restituere sig og vende tilbage til før-motion forhold.
  Mere om iltoptagelse

  Hvor meget ilt din krop skal tage i løbet af udøvelse af enhver art er i vid udstrækning baseret på dit fitness-niveau. En stillesiddende person vil kræve betydeligt mere ilt til at køre en mile end nogen, der jævnligt kører en mile om dagen. Som du træner, din krop bliver mere effektiv med sin brug af ilt. Når du har afsluttet din træning, din krop stadig fortsætter med at tage i niveauet af ilt er større end dem, der kræves, mens de hviler. Dette er kendt som overskydende post-øvelse iltforbrug eller EPOC. EPOC hjælper med at genoprette kroppen til præ-øvelse tilstand, og varierer alt efter intensiteten og længden af ​​øvelsen.