| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Hvordan man lærer at køre en 10-minutters Mile

  Working at køre en fuld mile på 10 minutter vil kræve engagement og indsats. Du behøver ikke at være en naturlig atlet, men vil du brug for motivation til at presse dig selv. Du skal opbygge din hastighed og udholdenhed langsomt, ellers risikerer du skader. Hvis du allerede er en runner, så bliver du nødt til at afhente din hastighed bare en smule for at gøre den 10-minutter. Kørsel af en 10-minutters mile er meget opnåeligt, og er den gennemsnitlige tid for de fleste langdistanceløbere. Ting du skal
  Løbesko
  Stop watch
  Vis Flere Instruktioner
  1

  Stræk din krop før og efter løb. Dette vil varme op dine muskler og mindske chancen for dine ben kramper, mens du kører. Hvis du lige er begyndt at løbe, vil din krop være ømme de første par uger. Den ømhed vil gå væk i tid, som du holde kørende, da din krop bliver brugt til bevægelsen.
  2

  Må ikke tvinge dig selv til at køre en mile på under 10 minutter første gang. Du har brug for at starte langsomt og opbygge din udholdenhed. Begynde at køre på et spor, trail eller løbebånd. Løb eller jogge ved en hastighed, du er komfortabel med i 2 minutter. Hvil ved at gå i 5 minutter. Gentag dette 4 gange, 5 dage om ugen. Time selv ved hjælp af et stopur, hvis du er uden for eller ved at se tiden på dit løbebånd.
  3

  Forøg din køretid med 1 minut i den følgende uge. Det betyder, at du vil køre 3 minutter og gå 4.. Fortsat at øge din kører tid og mindske din gå tid ugentligt. Sørg for at du har en hviledag. Når du er i stand til at løbe i 10 minutter uden at stoppe, fokus på din hastighed.
  4

  Quicken dit tempo. Løbebånd kan være nyttige for dette, da du kan sætte en 10-minutters mile indstilling til at føle, hvor hurtigt du har brug for at køre. Brug denne tempoet til at køre på vejen. Indarbejd 3-meter sprints i din træning til at åbne din lungekapacitet og giver dig udholdenhed og hastighed, du har brug for at nå dit mål.