| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness |
  • Hvad er de forskellige typer af Running?

Løb er den enkleste af sport, som kun kræver et par gode sko og en rute. Alligevel leverer fremragende fitness fordele og psykisk glæde. Der findes mange typer af kører i områderne konkurrence, fitness og fornøjelse. Typer

Sprint sker over korte afstande og leverer anaerobe resultater. Distance løb kan være både anaerob og aerob. Langdistanceløb, såsom spor, vej, langrend og maraton kræver pacing og er aerob i dens virkninger. Endelig er der rekreative kører, hvilket kan være på tempoet i en løbetur, og kan være på forskelligartede terræn, fra sporet til asfalt.
    Funktioner

Sprint er ren alle ud at køre. Mennesket har evnen til at sprinte for cirka 300 meter før ilt gæld bremser dem. Fodbold, fodbold, basketball, rugby, baseball og andre sportsgrene har byger af sprint i hele konkurrencen. Børn elsker at sprint og indarbejde det i deres leg. Sprint er formaliseret med atletik, som har sprint begivenheder i forskellige længder. Middle Distance løb er gennemført over 800, 1500 og 3000 meter og en mile på banen. Langdistance løb er afholdt mere end 5.000 og 10.000 meter på banen. Lange afstande er også omfattet i langrend og landevejsløb. Langrend racer varierer fra to miles til omkring 12000 meter, mens landevejsløb kan variere fra 5000 meter (5 km), op til maraton og videre.
    Overvejelser

konkurrencedygtige kører, er det bedst at forberede sig til den krævende stress af løbet ved at arbejde ud på en regelmæssig basis. Sprintere praksis kører afslappet og rytmisk ved tophastighed. De kan løfte vægte for at øge muskelstyrke og arbejde på en hurtig start. Middle distance runner praksis ved at køre mange "intervaller." Det betyder, at køre på deres racing tempo over kortere afstande mange gange i løbet hver træning. For eksempel kan en fire minutters miler køre ti repeat 400 meter løber på 60 sekunder hver, med en skødet af langsom jogging mellem hver omgang. Langdistanceløbere vil køre længere intervaller, for eksempel fem gentage miles i takt med en 10.000 meter løb. De løbere vil også gøre "tempo kører", hvor de kører i flere miles på en simuleret løb tempo. Nogle løbere gør meget lidt at øve sig på sporet, men foretrækker at køre på veje eller stier. Det er muligt at forbedre hurtigt med interval træning, men det er nemt at komme til skade ved overanstrengelse. Mange løbere tager hviledage mellem interval sessioner, der kører et par nemme miles.
    Fordele

I form af motion, regelmæssig nem kørsel fremmer sund cirkulation og et stærkt hjerte. Det er også øger immunforsvaret og forbedrer lungekapacitet. Mange hyppige løbere hævder, at opleve en "runner høje", en følelse af velvære og afslapning, under og efter lange kørsler. For at opnå optimal kondition, er det anbefalet at køre et minimum af tre eller fire gange om ugen i mindst 20 - 30 minutter. Det vil tage begyndere lidt tid at opbygge kondition at opretholde denne tidsplan. Andre former for aerob træning kan kombineres med løb, såsom cykling, svømning eller til fods.
    Warning

Nogen overvejer et program for fitness kører bør rådføre sig med deres læge før begyndelsen. Det er vigtigt at bære komfortable løbesko for at undgå skader. Mange mangeårige løbere rapporterer problemer med deres knæ. Varmer op med blide strækninger og nedkøling ved at gå kan hjælpe løbere undgå skader.