| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Sådan Start Løb i Vibram Fivefingers

  Vibram Fivefingers er handske-lignende sko med individuelle tå lommer, der giver slid beskyttelse for dine fødder. Du vil være i stand til at føle hver kontur af overfladen under, herunder sten og ujævnt terræn. De muskler, knogler, sener og ledbånd i dine fødder og underben vil blive udfordret meget mere end i almindelige løbesko. Nem til at køre i Fivefingers og give din krop tid til at tilpasse sig. Instruktioner
  Få den rigtige pasform
  1

  Stå med ryggen til en væg. Placer en lineal under en af ​​dine fødder. Mål afstanden i inches fra din hæl til længste tå. Gentag processen for din anden fod. Bemærk den længste af de to målinger.
  2

  Rådfør dimensionering diagram på Fivefingers hjemmeside for de modeller, som du er interesseret i. Dimensionering er i de europæiske enheder.
  3

  Gå til en lokal forhandler for at købe Vibram Fivefingers, Fivefingers 'hjemmeside har en liste over forhandlere, der sælger Fivefingers sko. Du kan købe Fivefingers online, men at prøve dem på, før du køber anbefales på grund af den måde, de passer.
  4

  Prøv et par forskellige modeller og forskellige størrelser, hvis tilgængelig. Fivefingers er designet til at passe som hånd i handske, og der er montering forskelle mellem de forskellige modeller. For eksempel Birthdayshoes.com konstaterer, at dimensionering er vanskeligere i Fivefingers modeller, der dækker toppen af ​​foden versus dem, der forlader det åbne grundet individuel svanghøjde og mund form. Spørg forhandleren for at vise dig, hvor de præstationskrav tåsokker er placeret. Prøv på Fivefingers med og uden sokker, da pasformen vil ændre sig med den ekstra beskyttelse en sok giver.
  5.

  Find en ordentlig pasform til din storetå. Fivefingers er beregnet til at passe som en handske og din storetå skal udfylde sin lomme uden plads i slutningen. Dine andre tæer måske eller måske ikke udfylde deres tå lommer, som alles fødder er forskellige. Vælg en pasform, sidder tæt men ikke snærende, bevæger sig med din fod og ikke gnaver.
  Løb i Vibram Fivefingers
  6

  Find et sted, der har både en soft løbeflade, såsom græs, og et hårdt løb overflade, såsom beton eller asfalt.
  7

  Start ud på den bløde overflade. Kør på en let tempo for omkring 100 fødder og læg mærke til hvordan hver fod lander, som du går. Typisk vil du begynde at lande mere på fodballen og mindre på hælen. Harvard forsker Daniel Lieberman siger, at dette er sandsynligvis en naturlig mekanisme designet til at absorbere og sprede stød. Vær opmærksom på de variationer i overfladen, og hvordan det føles.
  8

  Tag dine Fivefingers og køre de samme 100 meter helt barfodet med dine Fivefingers i dine hænder, som anbefalet af Michael Sandler og Jessica Lee af RunBare.com. Vær opmærksom på mulige farer i overfladen, scanning jorden, som du kører for at undgå potentielt farlige objekter, der kan skade dine fødder. Bemærk den ekstra niveau af sensation, som din hud og note, hvis den måde, du kører ændringer.
  9

  Gentag kører frem og tilbage med Fivefingers og derefter barfodet på blødt underlag 4-5 gange mere. Fokus på landing let og trække foden op fra jorden direkte under din røv. Dette vil forkorte din skridtlængde og tilskynde en lysere touchdown med hver footfall.
  10

  Flyt til hårdere overflade. Med din Fivefingers på, køre 50 meter på en let tempo. Mærk forskel på, hvordan dine fødder lander på den hårde overflade versus blødere overflade. Prøv at lande let, og lytte til lyden af ​​dine fødder. Prøv at minimere lyden af ​​hvert fodtrin.
  11

  Tag dine Fivefingers, holde dem i dine hænder, skal du kontrollere, at overfladen er cool at røre ved, og køre de samme 50 fod barfodet på en let tempo. Læg mærke til forskellen i sensation mellem Fivefingers og bliver barfodet. Watch out for objekter på overfladen, der kan forårsage skade på dine fødder, især grus.
  12

  Gentag kører frem og tilbage på den hårde overflade med dine Fivefingers og derefter barfodet to gange mere. Mærk den måde, du kører, og se for enhver udvikling ømhed eller slid på dine fødder. Stop, hvis du oplever nogen smerte eller udvikle vabler.
  Din første uge kører i Vibram Fivefingers
  13

  Tag de næste to dage fri fra at køre i Fivefingers. Efter din første gang ude at køre i Vibram Fivefingers, vil du sandsynligvis opleve muskelømhed og ømhed i dine fødder og lægmuskler. Giv din krop tid til at tilpasse sig de nye belastninger, du lægger på den.
  14

  Forlæng den afstand, du kører i Fivefingers med mere end en halv mil efter din to-dages hvileperiode. Mærk jorden, bemærk eventuelle områder af ømhed, og bland køre med Fivefingers og barfodet på både bløde og hårde overflader.
  15

  Stop for dagen, hvis du føler nogen akut eller skarp smerte i fødderne, underben, knæ, hofter eller andre regioner af kroppen er involveret i at køre.
  16

  Tag yderligere to dage fri fra at køre i Fivefingers.
  17 p Hvis du ikke har nogen nagende ømhed eller smerte i ethvert område, gå på en kontinuerlig kørsel med dine Vibram Fivefingers. Planlæg at dække ikke mere end 1,5 miles. Prøv at blande forskellige overflader i dit løb - for eksempel, hvis der kører på et fortov, køre på beton til et øjeblik og derefter skifter til en blødere overflade til den side, hvis tilgængeligt. Undgå affald i din vej og koncentrere sig om landing let med selvskærende footfalls.
  18

  Tjek dine fødder og ben i slutningen af ​​dit løb. Test følelsen af ​​hver tå ved at give den en blid klemme og notere eventuelle snurren eller følelsesløshed. Hvis du har fuld følelse og ingen dvælende smerter, lykønske dig selv på en vellykket køre i din Vibram Fivefingers. Hvis du har prikken, følelsesløshed eller smerte overveje stikning til blødere underlag og forkorte afstanden du kører. Søg læge, hvis problemerne fortsætter.
  Sikker øge afstanden du kører i Vibram Fivefingers
  19

  Opbyg antallet af miles du kører gradvist, først ved at mindske antal dage du tager off mellem at køre i Fivefingers til en og derefter til en hver to dage og så videre.
  20

  Forøg afstanden du kører med mere end 10 procent hver uge, som anbefalet af forsker Daniel Lieberman fra Harvard s Skeletal Biology Lab.
  21

  Spred afstanden øges mere eller mindre ligeligt over dine træningspas. Gør ikke en række korte kørsler fulgt af et meget længere køre der øger din træningsmængde.
  22

  Lyt til din krop. Hvis du hele tiden er øm på kilometertal du gør i denne uge ikke øge din kilometertal i næste uge.
  23

  Fortsæt gradvist opbygge længden af ​​dine løb over en periode på flere måneder, indtil du når et niveau der matcher dine træningsmål eller fitness ambitioner.