| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Sport Psykologi Metoder

  På det øverste niveau af moderne sports-der fine marginer mellem succes og fiasko. Det betyder, at intet nu er overladt til tilfældighederne i at få det bedste ud af hver enkelt. Som en konsekvens heraf har sport psykologi blevet mere indflydelsesrige i den måde sportsfolk forberede konkurrencen. Confidence

  Enhver, der nogensinde konkurreret i sport vil støde dårlige dage. Dette er sandt for nogle af de største sportsfolk, der nogensinde har levet. Påmindelser af tidligere gode præstationer vil bidrage til at øge tilliden niveauer. Gør atleter mener, at de er i stand til at slå en modstander er en vigtig psykologisk skridt i at skabe succes. Påpege eventuelle svagheder i en modstander, der tilfældigvis være din atlet styrker er en effektiv måde at styrke denne tillid.
  Koncentration

  blive en god atlet er ikke udelukkende et spørgsmål om talent. Evnen til at opretholde koncentrationen er et centralt element til succes. Der er flere måder, hvorpå koncentration kan påvirkes. Hvis tingene går dårligt, så vil det være svært for nogle atleter til at holde høje koncentrationsniveauer, fordi de vil synes, at de ikke har nogen chance for at vinde. Hvis tingene er for let, så nogle atleter vil "slukke", og derefter finde sig op imod det, når deres modstandere genvinde tilliden og forbedre. Træthed er en anden faktor, der kan påvirke koncentrationen. Indstilling opnåelige mål vil hjælpe en person at fastholde fokus, selv når han eller hun kæmper. Et miljø skal også oprettes, der vil gøre en sportsmand eller sportswoman komfortabel og fri til at koncentrere sig om deres præstationer.
  Motivation

  Holde en atlet motiveret vilje kræver indgående kendskab til den pågældende person. En atlet kan være nervøse kommer tilbage fra skade, kan have mistet tilliden efter en række dårlige resultater, eller bare blive uinteresseret i sporten. Hvis en atlet virker ulykkelig, skal han eller hun blive opfordret til at tale i detaljerne om, hvad der foregår. Mind sådanne atleter af, hvad de er i stand til, hvorfor de elsker deres sport, og hvordan tingene bliver sjovt igen.
  Disciplin

  Succesfulde idrætsfolk er naturligt konkurrencedygtig. Dette kan ofte føre til disciplinære problemer, eftersom viljen til at vinde kan føre til alt for aggressiv adfærd eller endog snyd. For meget vrede vil ikke hjælpe performance, og en forståelse af, hvorfor en atlet er vred, vil bidrage til at skabe større selvkontrol. Disciplin vil også bryde ned, hvis en atlet er for nervøs. Dette vil resultere i at miste en konkurrencefordel, som ofte vil resultere i en indadgående vrede. For disse atleter, ville afspændingsteknikker være nyttig.