| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Muskeltræthed & svaghed Efter intens motion

  Mens mange atleter har udført ekstraordinære bedrifter af styrke og hurtighed, ikke en eneste af dem er immune over for virkningerne af muskeltræthed. Selv om de fremdrive en atlet dynamiske bevægelser, muskler gør træthed og har deres begrænsninger. Muskeltræthed er især almindelig efter udførelse intens fysisk aktivitet. Kendskab til de fysiologiske faktorer bag muskeltræthed, og hvordan man kan forhindre det giver dig behandle det og mindske dens virkninger. Mælkesyre Ophobning

  For at udføre intens motion, din krop har brug for energi hurtigt. Denne energi er tilvejebragt i form af adenosintriphosphat eller ATP, gennem forskellige energi veje. Et af de vigtigste energi veje til hurtig opfyldning af energi til intens motion er anaerob glykolyse eller mælkesyre system. Når denne energi vej er meget aktiv, er glykogen i dine muskler opdelt i ATP til at give din krop med energi til intens motion. Men denne proces frigiver et biprodukt kaldet mælkesyre, som forårsager en brændende og kramper fornemmelse i dine muskler. Som et resultat, falder ydeevnen drastisk efter mælkesyre oprustning.
  Muskelømhed

  Dine muskler består af komplekse bundter af indviklede fibre. Når du udfører anstrengende fysisk aktivitet, at din krop ikke er tilpasset til, minut tårer forekommer inden for de muskelfibre. Kort efter skaden er opstået, din krop starter en inflammatorisk reaktion. Dette medfører styrke tab, smerte, muskel ømhed, hævelse og muskelstivhed. Den smerte eller ubehag kan vare i to til tre dage efter en intens træningssession. Muskelømhed er mest almindelig i øvelser, der kræver omfattende excentrisk muskelkontraktion. Excentrisk kontraktion er forlængelse af muskelfibre under spænding. Som følge heraf er muskelømhed almindeligt oplevede efter udførelse anstrengende styrke-træning øvelser.
  Overtræning

  Efter et møde i intens motion, din krop har brug for tid at komme til hægterne. Ikke at give din krop tilstrækkelig tid til hvile, kan føre til overtræning, en tilstand, der forårsager nedsat muskel nyttiggørelse, nedsat fysisk præstation og kronisk muskeltræthed. Muskelømhed og træthed typisk gå væk efter et par dages hvile. Men hvis en person fortsætter med at udføre intens aktivitet trods trætte muskler er helbredelsesprocessen forstyrret og forsinket. Som sådan, muskel træthed og ømhed bliver mere langvarig og vedholdende.
  Muscle Recovery

  træthed er almindeligt efter intens motion, er det muligt effektivt at behandle og afhjælpe virkninger. Resten er nøglen behandling for muskeltræthed. Mængden af ​​hvile, du skal bruge, afhænger af situationen. For eksempel for at lette virkningerne af mælkesyre oprustning, behøver du kun at hvile om et par minutter eller et par timer. Muskelømhed kræver hviledage for fuld helbredelse. En artikel offentliggjort i "Sports Medicine" angiver, at det tager flere måneder at komme sig overtræning syndrom. For at fremskynde inddrivelsen processen, er det vigtigt at dyrke sunde spisevaner. For eksempel fremskynde høj proteinmel muskel nyttiggørelse, fordi de stimulerer muskelvækst. En nærende kost kombineret med nok hvile giver gode resultater. For eksempel viste en undersøgelse offentliggjort i 2012 i "Medicin og videnskab i sport og motion", der proteinindtag før sengetid fremskynder muskel opsving natten.