| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Styrke i en dominerende Arm Vs. en ikke-dominerende Arm

  Et fælles mål for bodybuildere og motion entusiaster er at forme en symmetrisk fysik, der viser en afbalanceret styrke og muskel udvikling. For atleter, kan symmetri betyde forbedret ydeevne og en konkurrencefordel. Foretage ændringer i din træning regime vil hjælpe. Men træning alene kan ikke være nok til at udligne forskellene i styrke mellem dominerende og ikke-dominerende arme. Du kan være nødt til at foretage ændringer i din daglige fysiske adfærd så godt. Neurofysiologi "Håndethed"

  Fordi højre og venstre side af kroppen styres af modsatrettede hjernehalvdele, de neurale, der påvirker bevægelsen af ​​de dominerende og ikke-dominerende arme er forskellige. Ifølge en 2007 undersøgelse offentliggjort i "Experimental Brain Research," hver halvkugle-lemmer systemet er "specialiseret for stabilisering forskellige aspekter af opgaveløsningen." A 2011 italiensk undersøgelse i "Revista Andaluza de Medicina del Deporte" fundet en varians i muskel rekruttering mønstre mellem de dominerende og ikke-dominerende arme, når udfører en identisk opgave. Grundlæggende er de to sider tydeligt kablede og opnå ambidexterity i ydeevne kan kræve særlig uddannelse, der omhandler disse sondringer.
  Strength Ubalance

  Trods de neurologiske forskelle mellem højre og venstre, muskulaturen på begge sider af kroppen er mere eller mindre ens, og potentialet til at påvirke størrelsen og tætheden af ​​muskelfibre gennem styrketræning eksisterer for begge arme. En årsag ser man ofte en ubalance styrkeprøve mellem de to sider er, at du er mere tilbøjelige til at bruge din dominerende arm til at udføre dagligdags opgaver, og den kumulative virkning medfører større styrke i den arm. Når du træner, du ofte vælge øvelser, der ikke isolerer musklerne i højre og venstre side af kroppen uafhængigt af hinanden, hvilket resulterer i en større samlet træningsbelastning den dominerende arm.

  Ændring af Behaviors

  En måde at overvinde ubalanceret styrke er at gøre en bevidst indsats for at ændre dine daglige adfærd. Fra at tage ud papirkurven til at løfte dit barn, ved bevidst at fokusere på at bruge din ikke-dominerende arm til dagligdags aktiviteter, kan du gradvist opbygge styrke og forbedre symmetri. Den praksis bevidst bevægelse vil også gøre dig mere bevidst om din krop mekanik, når du udfører almindelige opgaver, og det kan reducere din risiko for overbelastningsskader og posturale ubalancer.
  Træning for Balance

  Den måde du træner kan også påvirke en ubalance i styrke. Når du udfører øvelser, der bruger begge arme samtidigt, er du sandsynligvis til at rekruttere musklerne i den dominerende arm i højere grad end for ikke-dominerende. Dette kan undgås ved hjælp af håndvægte snarere end vægtstænger, ved hjælp af motion udstyr, der giver bilateral belastning, og ved at gøre kropsvægt øvelser, der bruger en arm ad gangen. Ved læsning og aflæsning vægtskiver, suppleant den bærende arm mellem højre og venstre, så både arme gavn af arbejdsbyrden.