| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Fysiologi af Motion & iltforbrug

  Ilt er det mest kritisk ressource for evnen af ​​det menneskelige legeme til at fungere. Behandles gennem luftvejene og spredes gennem blod, ilt giver kroppen til at omdanne fødevarer brændstoffer til ATP, en energi-molekyle produceret millioner af gange om dagen i hver eneste celle i kroppen. Systemet af kroppen, der transporterer denne kritiske komponent til cellulære respiration er det kardiovaskulære system, og sammen med det respiratoriske system, er forbruget af oxygen under motion og hvile muliggjort. Fysiologi denne interaktion spænder over hele kroppen. Adenosintriphosphat

  Adenosin trifosfat, der almindeligvis omtales som ATP er et molekyle, der fungerer som en energikilde for cellerne. ATP består af en carbon ramme og tre fosfater, og er produceret i mitochondrierne fra metabolisme af fedt, proteiner og kulhydrater. Når et phosphat er fjernet fra et molekyle af ATP, op til 7,3 kcal energi pr mol er frigivet af cellen. Processen med at producere ATP i nærvær af oxygen som et oxidativt elektron-acceptor er kendt som aerob cellulære respiration. Når et molekyle af ATP anvendes, bliver det adenosindiphosphat, som har en mindre fosfat, som recirkuleres i mitokondrierne at blive re-bundet og genanvendes af cellen til energi igen.
  Aerob Respiration

  have ilt til stede under cellulær respiration producerer et biprodukt kaldet pyruvat, som er afslutningen tilstand under glykolysen, omdannelse af ATP til kilokalorier af energi. Denne åndedræt er aerob, fordi ilt letter omdannelsen, og er yderst effektiv. Aerob respiration sker primært mens kroppen er i hvile, og når du udøver mildt. Hvis du kan styre din vejrtrækning, er det en god satsning, du producerer ATP aerobt bruger ilt. Den maksimale mængde ilt, der kan transporteres og bruges af cellerne er kendt som din VO2 max.
  Respiration uden ilt

  Beyond aerobe stofskifte, er der stadig en fremgangsmåde til ATP-produktion uden tilstedeværelse af oxygen kendt som anaerob respiration. Anaerob respiration producerer ATP uden tilstedeværelse af ilt, der producerer forskellige biprodukter. Det fremstillede ATP bruger en langt mere kompleks proces, som er meget mindre effektiv end aerob respiration. Den hurtige tilgængelighed af energi i en anaerob tilstand er gjort mulig ved ATP-butikker i din muskelceller og andre anaerobe energikilder som phosphocreatine og glykolyse. Men disse systemer ikke re-syntetisere ATP godt nok til at matche effektiviteten af ​​aerobe system ATP syntese.
  Oxygen Anvendelse i Fitness

  Afhængigt af det niveau af fitness du opnå gennem motion, mængden af ​​anstrengelse, du kan gennemgå, før de når din VO2 max væsentligt forskellig. Hvis du styrker dit hjerte-kar-system gennem regelmæssig motion og hyppige intense udøvelse, der skubber dig over din aerobe tærskel, vil du være i stand til at presse dig selv længere, før følelsen træt. Styrke dit kardiovaskulære system bærer over, når du holder op med at udøve så godt, da dit hjerte og lunger vil have til at arbejde mindre hårdt for at pumpe blod gennem kroppen og genopbygge dine celler. Fitness er en fantastisk måde at øge sundheden for de fysiologiske systemer involveret i iltforbrug af kroppen.