| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Definition af Yoga Nidra

  Mange mennesker går om deres daglige liv i en stresset, angst-redet tilstand, så det er ikke underligt, at yoga og mediation bliver en stadig mere mainstream måde at slappe af. Men meditationspraksis stadig indhyllet i mystik for nogle. Visioner om røgelse og chanting kunne skræmme potentielle yogier nok til at holde dem væk fra den helbredende potentiale meditation. Dette er uheldigt, fordi meditation praksis såsom Yoga Nidra har vist sig at reducere stress og angst. I det mindste, gør meditation for os at ånde dybere og bremse i et par minutter. Når praktiseres under vejledning af en erfaren lærer, kan Yoga Nidra tage os til et sted for oplysning og dyb afslapning. Betydning

  Yoga Nidra er den fjerde af fem yoga bevidsthedstilstande. I Yoga Nidra tilstand er bevidstheden inaktiv. Det er en gammel praksis, der er karakteriseret ved en række mægling øvelser, der fører yogien til et større tilstand af afslapning og en bevidsthed om ens sande selv. Yoga Nidra tager den praktiserende læge gennem mange niveauer af bevidsthed til en af ​​de dybeste stater i mægling i håb om at opleve den ultimative opvågnen til ens sande natur. Det kan betegnes som yogiske søvn, søvn tilstand, yoga søvn, søvn af yogier eller sove med bevidsthed.
  Typer
  p Der er forskellige metoder til Yoga Nidra praksis, der varierer fra 10 til 20 minutter op til 50 til 60 minutter. Hver metode begynder med shavasana eller liget udgør, og slutter med staten Yoga Nidra. Hver metode varierer lidt, men kan omfatte en eller flere af følgende:. Spinal og Naval åndedrætsøvelser, systematisk at fokusere opmærksomheden på bestemte dele af kroppen, og opmærksomheden rettes mod chakraerne
  Historie

  Ifølge en hinduistisk legende, har Brahma (skaberen gud) ikke sove, men i stedet var i en tilstand af Yoga Nidra. I 1880 studerede Paramyogeshwar Sri Devpuriji og udviklet en form for Yoga Nidra og gav det videre til andre yogier og swamier (masters) farten gennem Himalaya. I 1960'erne udviklede Swami Satyananda den moderne form for Yoga Nidra fra en gammel tantrisk praksis af meditation, der bruger sanskrit mantraer mens meditere på hver del af kroppen. Yoga Nidra efterhånden spredt over hele Indien, Europa og USA.
  Fordele

  Yoga Nidra kan være en supplerende terapeutisk støtte til mennesker med angst, såsom depression eller post-traumatisk belastningsreaktion. Visualiseringsteknikker og positiv billedsprog kan støtte i helbredelse ved at tillade dybere afslapning i genoprettende yogastillinger. Afslapning og vejrtrækning teknikker kan hjælpe berolige angst syge, når panikanfald eller flashbacks forekomme. Den dybe afslapning opnået i Yoga Nidra kan reducere stress, som er knyttet til mange sundhedsmæssige problemer. Det kan også reducere hjertefrekvens og hjælpe angst syge føler sig mere i kontrol over deres krop.
  Misforståelser

  Swami Jnaneshvara Bharati, en ordineret munk af Himalaya tradition yoga mægling, mener, at den moderne praksis i Yoga Nidra er forvrænget og "udvandet". Han anfører, at "Yoga Nidra er bevidst dyb søvn og dyb søvn er ikke bevidste drømme. Yoga Nidra er heller ikke overgangen mellem vågen og drømme." Han mener folk bør læse de gamle tekster yoga såsom Bhagavad Gita for at opdage den autentiske Yoga Nidra.