| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Yoga & åndedrætsøvelser

  Mange af os har set yoga udøvere i fitnesscentre, yoga studios eller på TV bøje sig ind umulige stillinger, men yoga er ikke kun om motion. Vejrtrækning og meditation er også vigtige aspekter af den fulde yoga erfaring og nøglen til at få en sund krop og sind. Øvelser

  ifølge ABC-of-yoga.com, yoga er en 5000 år gammel tradition, som gør det muligt for praktiserende læger at forbedre både deres krop og sind. Der er ikke nogen religion særligt forbundet med yoga. Selv om det opstod i Sydasien med folk i primært hinduistiske og buddhistiske arv, yoga praktiseres i dag af folk fra mange religiøse baggrunde.

  Åndedrætsøvelser eller Pranayama, er en af ​​de tre vigtigste strukturer i yoga, sammen med motion og meditation. Disse øvelser er beregnet til at hjælpe folk med at lære at styre deres vejrtrækning og dermed forbedre sundheden.

  Nogle mennesker har tendens til at daske, trække vejret gennem munden eller sutter på deres maver, faldende lunge kapacitet og effektiviteten i åndedrætsorganerne. Når folk ikke trækker vejret ordentligt, det nedsætter mængden af ​​ilt ind i blodet, i sidste ende gør det sværere for kroppen at udvise toksiner. Yoga åndedrætsøvelser lære dig at trække vejret ordentligt, til sidst uden at tænke over det.
  Vejrtrækning Basics

  En af de bedste ting ved yoga åndedrætsøvelser (og yoga i generelt) er, at det ikke koster noget, og kræver intet udstyr. Alt du behøver er en lille smule viden og et sted at øve.

  Blandt de mest vigtige ting at huske, når du starter yoga åndedrætsøvelser, er, at du altid skal trække vejret gennem næsen. Næsen har hår og slimhinder, der filtrerer den luft du indånder, forhindrer bittesmå partikler ind i lungerne og forårsager skade. Nogle yoga udøvere mener også, at Prana (betyder "livskraft") absorberes gennem næsen.

  Der er tre hovedtyper af vejrtrækning i yoga. High vejrtrækning bruger de øvre dele af lungerne. Dette er, hvad du gøre, når du hæver dine skuldre puff brystet ud. Dette bør undgås, da de øvre dele af lungerne er de mindste og tillade den mindste mængde luft at komme ind i lungerne. Også uønsket er midterste vejrtrækning. Dette er, når de midterste dele af lungerne er brugt.

  Low vejrtrækning trækker vejret, der involverer de nedre dele af lungerne. Du bruger lav vejrtrækning, når du slapper af dine skuldre og skubbe din mave ud med hvert åndedrag. Yoga lærer, at det er den type vejrtrækning, der skal bruges i vores daglige liv, fordi de nedre dele af lungerne er de største og lade de mest luft at komme ind i lungerne.