| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Yoga vejrtrækning metoder

  Yoga er en traditionel hindu disciplin til at opnå åndelig indsigt og ro. Den praksis er en kombination af meditation, fysiske stillinger og åndedrætsøvelser. Ifølge Donna Farhi, forfatter til "The Breathing bog," yogaens åndedrætsøvelser, også kendt som pranayama, er til gavn for mental og fysisk sundhed. Pranayama består af fire vejrtrækning metoder, hver med sin egen teknik og anvendelse. High Breath

  High vejrtrækning foregår i den øverste del af dit bryst og lunger. Ifølge Richard Rosen, forfatter til "The Yoga of Breath," high vejrtrækning er den mindst ønskværdige yogaens vejrtrækning metode, da den kun bruger en lille del af dine lunger. At forårsage højt vejrtrækning, trækker i musklerne i din mave for at tvinge din mave indhold op imod dit mellemgulv. Dette forårsager brystet og collarbones at stige og falde med hvert åndedrag. Selv om det er uhensigtsmæssigt at anvende udelukkende, mange åndedrætsøvelser udnytte høj vejrtrækning.
  Low Breath

  Low vejrtrækning, undertiden kaldet abdominal vejrtrækning, finder sted i den nederste del af dit bryst og lunger. Lav vejrtrækning er overlegen i forhold til andre enkelt former for yogiske åndedræt, da det tager mere luft ned i lungerne, siger Rosen. Desuden øger lave vejrtrækning masserer organer din maveregion, cirkulation. At forårsage lav vejrtrækning, forsigtigt skubbe din mave ud, som du inhalerer og tillader det at vende tilbage til normal position som du udånder. Jo dybere åndedrag, jo længere frem maven vil udvide. Afspændingsøvelser i yoga almindeligt fokus på lav vejrtrækning.
  Middle Breath

  Middle vejrtrækning foregår i både den øvre og nedre dele af lungerne. Ifølge Scott Shaw, forfatter til "The Little Book of Yoga Breathing," midterste vejrtrækning er den lavvandede åndedrag fleste mennesker instinktivt bruger hele dagen. Som du tegner en mellemvej vejret ind, vil dine ribben stige og dit bryst ekspandere udad smule. Yogiske praksis sjældent udnytter midterste ånde alene, de fleste øvelser indarbejde det med andre vejrtrækning metoder i yogiske praksis, siger Shaw
  Complete Breath

  Komplet vejrtrækning er en kombination af høje. , lav-og mellemindkomstlande ånde. Den komplette ånde involverer hele åndedrætssystemet for den dybeste ånde muligt. For at tage et komplet åndedrag ville du først inhalere at udvide dit bryst og mave som med en midterste åndedrag. Dernæst den øverste del af dine lunger fylder og udvider med en høj ånde. Når den øverste del af lungerne fyldes med luft, den nederste del fyldes med en lav åndedrag. Hvis det gøres ordentligt, det fylder lungerne til maksimal kapacitet, hvilket giver en øget ilt til din krop. Du bør ikke sætte fuldstændig vejrtrækning i praksis, indtil du har mestret de tre andre typer af vejrtrækning, skriver Rosen.