| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Når du motionerer Har du Vasodilate?

  Blodkarrene i kroppen undergå ændringer i respons på motion på grund af de sympatiske og parasympatiske systemer. Det sympatiske system øger pulsen og bremsende blodkarrene til forhøjet blodtryk, mens den parasympatiske system får blodkarrene til at udvide eller udvide, som giver blod til at bringe næringsstoffer til og bære affald væk fra cellerne. Begge systemer er på arbejde i løbet motion for at holde trit med de energi-og ilt krav aktiviteten. Vasodilation

  Motion får blodkarrene i arme og ben til at spile for at opfylde kroppens øgede efterspørgsel efter ilt, rapporterer New-Medical.net. Blodtrykket falder momentant grund vasodilatation. Den indvendige foring af blodkar producerer et stof kaldet nitrogenoxid. Dette stof er hvad hjælper arterierne spile når hjertet skal pumpe mere blod, ScienceDaily.com noter. Ud over at vasodilation, også nitrogenoxid hjælper med at forhindre fedtaflejringer i at bygge op langs den indvendige vægge af blodkar.
  Motion og Vasodilatation

  Regelmæssig aerob motion er godt for hjertet. Aerobe aktiviteter såsom cykling, svømning og vandreture forbedre blodgennemstrømningen og Lowes hvilepuls satser, så hjertet til at arbejde mere effektivt, Northwestern Memorial Hospital forklarer. Dette hjælper også kroppen slappe af og reducerer overskydende stress. Desuden få regelmæssig aerob motion stimulerer også det parasympatiske system, og vasodilatation. Dette hjælper med at holde blodkarrene fleksible og fungerer korrekt.

  Nedsat funktion

  Faktorer som alder og karsygdom påvirker et blodkar evne til vasodilate ordentligt. Blodkarrene i ældre mennesker ikke er så bøjelige som de yngre voksne. Det betyder, at vasodilation tendens til at vokse mere tilbageholdende med alderen, News-Medical.net noter. Vasodilatation der er endnu mere svækket i ældre mennesker, som ikke har været træner regelmæssigt. Mennesker, der lider vaskulær sygdom har typisk fedt og kolesterol indskud i deres blodkar, ifølge ClevelandClinic.org. Over tid opbygningen bremsende blodkar og holder blodet strømme gennem dem uhindret. En sådan tilstand negativt påvirker vasodilatation.
  Balancing begge systemer

  sympatiske og parasympatiske systemer skal arbejde i tandem til korrekt regulere blodgennemstrømningen. Afbalancere disse to funktioner er afgørende for et godt helbred, Fitness.com noter. Overstimulating ene eller den anden forårsager stress-relaterede problemer, såsom forhøjet blodtryk eller sløvhed. Regelmæssig motion er vigtigt at holde begge systemer fungerer effektivt. Folk, der regelmæssigt arbejder ud bidrage til at opretholde denne balance og holde begge systemer sunde, som de bliver ældre.