| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Hvordan virker Motion & vægtkontrol påvirke dit hjerte & Lunger?

  Det er ingen hemmelighed, at når det kommer til øget sundhed og reducere din risiko for kronisk sygdom, opretholde en sund vægt, og få regelmæssig motion tæller. Dette gælder især, når det kommer til at forbedre sundheden og funktion af vitale organer som hjerte og lunger. Hverken direkte eller indirekte, hjælper motion og vægtkontrol holde både dit hjerte og lunger i tip-top form. Motion og hjerte

  Motion hjælper med at gøre dit hjerte stærkere og hjælper det køre mere effektivt, pumpe blod i hele din krop med lethed og mindre belastning. Folk, der får mest motion har den laveste risiko for hjertesygdomme, ifølge University of Maryland Medial Center. Men regelmæssig motion hjælper også dem med hjertesygdomme risikofaktorer. Kom 30 minutters aktivitet om dagen kan hjælpe med at mindske dit kolesterol og triglycerid-niveauer. Motion forbedrer også fleksibiliteten i dine arterier, som kan medvirke til at sænke blodtrykket.
  Weight Control og Heart

  Fastholdelse af en sund vægt er også godt for dit hjerte. Overvægt er knyttet til en række faktorer, der påvirker hjerte sundhed og risiko for hjertesygdomme, herunder kolesterol og blodsukker. En stor kropsstørrelse kræver også dit hjerte til at pumpe hårdere for at få blodet til alle dine muskler og væv, hvilket øger dit blodtryk. Hvis du er overvægtig, mister 5 til 10 procent af din nuværende vægt reducerer din risiko for hjertesygdomme.
  Motion og Lunger

  Motion ikke selv direkte påvirker lunge sundhed, men det hjælper at forbedre den effektivitet, hvormed det leverer ilt til dine væv. Når du træner, din krop er i stand til mere effektivt at få ilt fra lungerne til dine muskler, hvilket hjælper med at forbedre muskel energi og udholdenhed. Dette hjælper også at reducere åndenød, hvilket gør det lettere for dig at fortsætte med at udøve og forbedre din generelle fitness niveau. Hvis du har lungesygdom, skal du først tale med din læge, før du starter en øvelse program.
  Weight Control og Lunger

  Ligesom motion, er vægten i sig selv ikke nogen direkte indflydelse lunge sundhed, men kan forårsage åndedrætsbesvær. Fedme øger din risiko for en tilstand kaldet fedme hypoventilationssyndrom eller OHS. For meget vægt belaster brystvæggen, hvilket gør det sværere for dig at tage en dyb indånding, der forårsager lavere blodets indhold af ilt og højere niveauer af kuldioxid. Mange mennesker med OHS har en form for søvnapnø, hvilket er, når din vejrtrækning stopper én eller flere gange, når du sover. Fedme er også en risikofaktor for søvnapnø. Fastholdelse af en sund vægt hjælper med at forhindre OHS og vægttab forbedrer søvnapnø.