| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • BMI-indekset efter overgangsalderen

  Efter overgangsalderen, er kvinder mere tilbøjelige til at have en højere BMI, eller body mass index. Hvis dit BMI er for højt, hvilket betyder at du medbringer en usund mængde af vægt for din højde, kan det være tid til at skifte livsstil, du vænnede til i de yngre år. At være overvægtig kan øge din risiko for type 2-diabetes, højt blodtryk og højt kolesteroltal, hvilket gør dig mere sårbar over for hjertesygdomme - No 1 dræber af både kvinder og mænd. Hvordan BMI arbejder

  BMI formel er den samme for voksne i alle aldre og faktorer i højde og vægt til at afgøre, om du falder inden for et normal vægt rækkevidde. For at beregne din BMI, dividere din vægt i pounds ved din højde i inches kvadreret og multipliceres resultatet gange 703: For eksempel, har en 5-fods-5 kvinde, der vejer 140 pounds et BMI på 23,8. Et BMI på mindre end 18,5 betragtes undervægtige, et BMI mellem 18,5 og 24,9 er normal, et BMI på 25,0-29,9 betragtes overvægtige, og en BMI på 30 og derover angiver fedme.
  BMI efter overgangsalderen

  I en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "Antropologisk Review" i 2013, forskerne undersøgt kropsvægt og fedtfordeling i mere end 10.000 kvinder mellem 25 og 95 år gammel. De fandt, at postmenopausale kvinder havde højere BMIs end præmenopausale kvinder, og at kvinder er gemt mere fedt i deres midsections efter overgangsalderen. Forskerne konkluderede, at hormonelle forandringer i overgangsalderen påvirker den måde kroppen lagrer fedt, og at postmenopausale kvinder er i højere risiko for vægt-relateret sygdom.

  Årsager og forebyggelse

  Selvom hormoner kan være at skyde skylden for ekstra mave fedt efter overgangsalderen, de sandsynligvis ikke er ansvarlige for de fleste vægtøgning, ifølge MayoClinic.com, livsstil og genetiske makeup har mere effekt på vægt. Efterhånden som du bliver ældre, din krop mister muskelmasse - især hvis du er inaktiv - hvilket reducerer dit stofskifte, eller den hastighed, hvormed du forbrænder kalorier. For at bekæmpe vægtøgning, engagere sig i mindst 150 minutter af aerob aktivitet hver uge, såsom svømning, jogging eller ved hjælp af en elliptisk maskine. Du skal også arbejde på muskel-building aktiviteter, såsom at løfte vægte eller udfører lunges, situps og pushups, mindst to gange om ugen. Du må heller ikke være i stand til at spise så meget som du gjorde i din ungdom uden at få vægt, efter 50 år, brænde de fleste kvinder omkring 200 færre kalorier per dag end i 30'erne og 40'erne
  BMI. Begrænsninger

  Selvom BMI er et nyttigt værktøj, betyder det ikke tilbyde meget indsigt på kroppens sammensætning. De fleste fedme-relaterede sygdomme er knyttet til fedt niveauer og ikke vægt fra muskelmasse eller andet væv - og du kan have en normal BMI, men overskydende kropsfedt, hvilket gør dig teknisk fede. Det er mere udbredt blandt kvinder end mænd, og du kan være særligt udsatte, hvis du har mistet betydelig muskelmasse efter overgangsalderen. For et mere præcist billede af dit helbred, anmode om en kropssammensætning test fra din læge.