| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Hvilke øvelser er i Tabata?

  Hvis du er på kort tid, men ønsker maksimale resultater i din træning kan Tabata være for dig. Denne stil af kredsløb uddannelse opstod i Japan og blev udviklet af Dr. Izumi Tabata. Grundlaget for rutine er at udøve intenst i 20 sekunder og følge med en 10 sekunders hviletid. Gentag denne proces i fire minutter til at fuldføre en cyklus. Antallet af cyklusser du fuldføre afhænger af dit fitness-niveau, selv om 3-4 cyklusser er gennemsnitlig. Husk at tale med din læge, før du starter en Tabata øvelse rutine. Kropsvægt øvelser

  Skønheden i Tabata, bortset fra sin korte tid engagement, er, at det ikke kræver nogen særligt udstyr eller pebret gym medlemskaber. Masser af øvelser udnytte din egen kropsvægt for styrkelse og generel konditionering af kroppen. Øvelser såsom pushups, situps, lunges og squats kan indarbejdes i en Tabata træning.
  Vægtet øvelser

  Tabata træning kan også vægte såsom håndvægte, kettlebells og vægtstænger. Hvis du ønsker at tone og opbygge muskler, indarbejde øvelser såsom Bicepscurls, skulder og bryst presser, benspark og ben presser. For eksempel, så mange biceps krøller, som du kan i 20 sekunder, hvile i 10 sekunder og derefter gentage. Vægtet træning kan udføres i hjemmet eller i et motionscenter indstilling. Brug en timer eller app på din smartphone for at tid dine intervaller. Når du bruger vægte i en Tabata træning, er det vigtigt at opretholde en god form, for at undgå skade.
  Løb og cykling
  p Hvis løb og cykling er din stil, de kan indarbejdes i Tabata træning. For disse øvelser, gør korte 20-sekunders sprints på en høj intensitet, uanset om cykling eller løb. Følg hver sprint med en 10-sekunders aktiv hvileperiode ved cykling langsomt eller jogging og gentag. Disse øvelser kan gøres indendørs på et løbebånd eller stationær cykel, eller udendørs. Under udøvelsen udendørs, være forsigtig og opmærksom på dine omgivelser på alle tidspunkter.
  Udstrækning og andre overvejelser

  Udstrækning før og efter Tabata træning er afgørende for at forebygge skader og minimere ømhed. Husk at faktor i mindst fem minutter, før du begynder, og fem til 10 minutter i slutningen af ​​din træning. Ifølge den amerikanske Rådet om øvelse, bør høj intensitet interval træning, såsom Tabata, kun ske 1-2 gange om ugen. Spis en sund og afbalanceret kost at pleje din krop og give den det brændstof den har brug for at komme sig efter træning og opbygge muskler. Sørg for at du drikker nok vand så godt. Du vil svede en masse i løbet af din træning, og du bliver nødt til at erstatte disse væsker efter hver træning og hele dagen.