| Hjem | sygdom | Fødevarer | Sundhed | familie | Fitness | 
 • Videnskaben bag Bikram Yoga

  Bikram yoga er en varemærkeregistreret serie af specifikke positurer gjort i en præcist-opvarmet rum. Den blev udviklet af Bikram Choudhury, med tanken om, at hæve kroppens temperatur gør det mere fleksible og i stand til at modtage fordelene ved yoga. Den Bikram Navnet kan kun benyttes af certificerede lærere på tilknyttede studios. Sommetider Bikram er nævnt som hot yoga, selvom "hot yoga" er også brugt til at beskrive Hatha yoga gjort i et opvarmet miljø, men ikke nødvendigvis til specifikationerne i Bikram. Features
  Bikram udgør ligesom Camel kræver fokus.

  Bikram yoga er stringent og krævende. En Bikram klasse består af 26 Hatha yogastillinger og to åndedrætsøvelser udført over en periode på 90 minutter. Det skal praktiseres i et tæppebelagt rum, der er blevet opvarmet til 105 F (40 C) med 40-procent fugtighed. Bikram refererer til disse officielle studios ildevarslende som "torturkamre." The udgør kræver styring, udvidet fokus og koncentration, og alle de store muskelgrupper arbejdet. Den videnskabelige løfte er, at kombineret med den konstante varme, vil stillingerne udstødning dine muskler, hæve din puls og skylle ud urenheder, som du sveder.
  Fordele
  Bikram forbedrer styrke og fleksibilitet, ligesom alle yoga.

  "Disse 26 stillinger systematisk arbejde hver del af kroppen, for at give alle de indre organer, alle de vener, alle ledbånd, og alle musklerne alt, hvad de har brug for at bevare den optimale sundhed og maksimal funktion," hævder den officielle Bikram yoga hjemmeside. Det siger også, at Hatha yoga skyller væk alle de giftstoffer i alle kroppens organer, og at Bikram s varme fremmer renselsesproces. Dette er sandt, fordi kroppen detoxifies primært gennem leveren, nyrerne, tyktarm og lymfesystemet, og bøjning eller vridning yogastillinger stimulere deres effektivitet. Sweat frigiver lidt flere giftstoffer - uanset hvad du optager gennem huden. Og alt yoga vil forbedre din styrke, smidighed, koncentration og balance samtidig reducere stress, angst, kroniske smerter og depression.
  Myter
  Hot yoga gør dig sved, men det fordelene er usikre.

  Nogle mennesker tror, ​​at Bikram yoga øger stofskiftet på grund af den opvarmede miljøet, men det er en kontroversiel og stort set unstudied emne, sandheden er, at langvarig udsættelse for varme vil hæve dit stofskifte, men ikke meget. Videnskaben fortæller os, at uanset stuetemperatur din krop stræber efter at bevare sin kernetemperatur og sveden køler dig ned. På bagsiden, er rystede i et koldt rum, hvordan din krop øger stofskiftet, så koldt yoga kan være mere effektiv. Så igen, træne dine muskler og langsigtet yoga praksis gør øge stofskiftet - med eller uden varme. Fleksibilitet og cirkulation er heller ikke nødvendigvis ændres eller forbedres på grund af temperaturen i dine omgivelser.
  Dangers
  Plenty of hydrering er påkrævet.

  Bikram intensitet kan forårsage varme-relaterede sygdomme, ifølge Mayo Clinic. "Hvis man har en hjertesygdom, problemer med dehydrering eller varme intolerance, eller har haft varme sygdom (såsom hedeslag) i fortiden, er det nok bedst at springe hot yoga," siger klinikkens Edward R. Laskowski, MD "Gravide kvinder bør også videregive denne form for yoga." Nogle mennesker føler kvalme, svimmel eller har hovedpine efter at have øvet hot yoga, som er almindelige bivirkninger af dehydrering. På grund af dette, anbefaler Bikram du fordoble det anbefalede vandindtag før og under klasse, op til 4 liter om dagen. Fødevarer anbefales ikke i 1 til 3 timer før klassen og koffeinholdige drikkevarer skal skæres ned.